Sviđa mu se kako igra, ali...

Gascoigne poručio igraču Engleske: "Volio bih samo da navuče je*ene štucne i izgleda kao fudbaler"

Endin Čaušević

Ljubitelji fudbala s velikim nestrpljenjem očekuju početak Evropskog prvenstva.

Završni turnir na kojem ćemo gledati najbolje reprezentacije u Evropi počinje već u petak utakmicom između Turske i Italije koja se igra na stadionu Olimpico.

Mnogo se očekuje od ovog izdanja Evropskog prvenstva i sigurno je da ćemo vidjeti veliki broj uzbudljivih mečeva.

Za mnoge je Francuska prvi favorit za osvajanje zlatne medalje, ali jasno je da će u igri biti još nekoliko selekcija koje se punom parom spremaju za početak Eura.

Među favoritima je standardno i reprezentacija Engleske koja ovaj put stiže na Euro sa dosta podmlađenom ekipom. U Engleskoj se nadaju da konačno mogu da ostave trag na velikom takmičenju i dođu do toliko očekivanog trofeja.

Pred početak Evropskog prvenstva oglasio se i legendarni reprezentativac ove zemlje Paul Gascoigne koji je poručio da će pratiti mečeve i navijati za svoju reprezentaciju.

Gascoigne je otkrio da ima "favorita" u ovoj generaciji Engleske, odnosno da ga jedan fudbaler posebno oduševljava svojim igrama.

"Jack Grealish je veoma dobar fudbaler i volim gledati njegove utakmice. Ipak, volio bih samo da navuče je*ene štucne i izgleda kao fudbaler", kroz smijeh je rekao legendarni Gazza i nastavio.

"Sviđa mi se što uvijek traži loptu i to je uvijek dobro kada imaš takvog igrača. Phil Foden je isto jako dobar i bit će velika zvijezda. Treba biti samo 'pohlepniji' i odlučniji u nekim situacijama".

Gascoigne je priznao da se njegov najveći san ostvario onoga dana kada je obukao dres reprezentacije Engleske.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/14[/poll]

"To je bio moj najveći san. Prije Mundijala 1990. godine Sir Bobby Robson mi je rekao da imam još jednu utakmicu da se dokažem, a to je bilo protiv Češke. Zabio sam jedan gol i asistirao tri puta, a mi smo pobijedili sa 4:2. Dobio sam tada poziv i uživao sam igrajući za Englesku".

Zanimljivo da je Grealish nedavno objasnio zbog čega ne nosi štucne kao većina fudbalera i zašto ih navuče samo preko kostobrana.

"Jasno da štucne trebaju ići do koljena kako bi prekrile listove. Međutim, jedne godine moje štucne su se skupile prilikom pranja i nisam ih mogao navući preko listova. Te sezone sam igrao zaista odlično i nekako sam postao sujevjeran zbog toga. Igram dobro i sviđa mi se kako izgledaju štucne kada ih uopšte ne navlačim puno preko noge", rekao je engleski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Također, i njegovi kostobrani su dosta manji nego što je to inače slučaj, a čini se da je Grealish sujevjeran i zbog toga.

"Nosim već godinama tako male kostobrane i nastavit ću tako. Nekoliko sudija mi je pokušalo skrenuti pažnju da trebam veće kostobrane kako bi se zaštitio, ali meni se više ovako sviđa", dodao je Grealish.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.