Fudbaler Chelseaja spreman promijeniti reprezentaciju: I to je moja zemlja...
Foto - EPA

Ako Englezi ne budu računali na njega

Fudbaler Chelseaja spreman promijeniti reprezentaciju: I to je moja zemlja...

M. Šljivak

Mladi fudbaler londonskog Chelseaja Callum Hudson-Odoi (20) ne odbacuje mogućnost promjene nacionalnog tima.

Ovaj 20-godišnji krilni fudbaler nastupio je tri puta za reprezentaciju Engleske, ali kako ga Gareth Southgate izostavlja sa popisa igrača, on bi u budućnosti mogao zaigrati za Ganu.

Njegov otac je iz ove afričke države emigrirao u Englesku i Hudson-Odoi ima pravo nastupa za Crne zvijezde.

"Igrao sam za reprezentaciju Engleske u svim omladinskim kategorijama i uvijek sam to želio. Birao sam između Gane i Engleske, imao sam prave ljude oko sebe koji su me savjetovali i prihvatio sam poziv Engleske koju smatram svojom domovinom", rekao je Hudson-Odoi, ali spreman je da u budućnosti promijeni državljanstvo.

"Rekao sam da je i Gana moj dom, tako da ćemo vidjeti. Nikad se ne zna", poručio je mladi fudbaler Chelseaja.

FIFA pravila omogućavaju igraču promjenu reprezentacije ako nije odigrao više od tri utakmice za drugu selekciju prije 21 godine.

Hudson-Odoi je odigrao baš tri utakmice, a pravo na izbor imat će do 7. novembra naredne godine kada će proslaviti svoj 21. rođendan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mladi ofanzivac je rođen u Londonu i kompletnu karijeru je proveo u Chelseaju i igrao je za sve omladinske selekcije Engleske.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Fifa OBAVEZNO mora da dopusti igračima da mogu da promjene jednom reprezentaciju! Koliko samo igrača ima što propadaju, a mogu igrat za drugu zemlju!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi