Nije bilo šanse da klekne sa Englezima: Kolegu su mi osudili bez ikakvih dokaza
Foto - Screenshot

Nicolae Stanciu sasvim jasan

Nije bilo šanse da klekne sa Englezima: Kolegu su mi osudili bez ikakvih dokaza

M. Šljivak

Rumunski fudbaler Nicolae Stanciu (28) odbio je da klekne pred početak prijateljskog meča između Engleske i Rumunije u Middlesbroughu.

Fudbaler Slavije iz Praga odlučio je da ostane na nogama dok su ostali kleknuli u znak protesta protiv rasne diskriminacije, a tu mu se pridružio i saigrač Ionut Nedlecearu.

Za to je imao jasan razlog i želio je da iskaže podršku češkom fudbaleru Ondreju Kudeli, koji je dobio žestoku suspenziju jer je navodno na rasnoj osnovi uvrijedio fudbalera Rangersa Glana Kamaru.

"Na ovaj potez sam se odlučio u znak solidarnosti sa mojim saigračem iz Slavije Kudelom. Suspendovan je na 10 utakmica bez ikakvih dokaza. Ne vjerujem da je klečanje rješenje svega", poručio je Stanciu.

Kudela je podsjetimo u meču Slavije i Glasgow Rangersa navodno uvrijedio Glena Kamaru na rasnoj osnovi.

Iako nije bilo pravih dokaza UEFA ga je suspendovala na deset utakmica i on će zbog toga propustiti Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Češke.

Kudela je kontstantno tvrdio da je nevin ida nije uvrijedio Kamaru, ali na kraju je dobio zaista žestoku kaznu.

Njegov klub Slavia je stala iza njega, ali sve je bilo uzalud jer UEFA nije imala milosti.

Iskusni 34-godišnji Kudela tako je ostao bez šanse da se od reprezentacije oprosti na velikom takmičenju jer je imao poziv nacionalnog tima za Euro.

Top Komentari

snupi
Momak je upravu.Ovaj rasizam su digli na nivo da crncu ne smijes reci da je crn.
7 1
Vagabundo88
Zanimljivo da su ti Englezi najveci rasisti..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi