Foto - FK Sarajevo

Goran Sablić preuzima Bordo tim

Sarajevo upalilo motore, stiže i novi trener

Midhat Šljivak

Prozivka FK Sarajevo obavljena je danas.

Vicešampion BiH i pobjednik Kupa iz prošle sezone započeo je sa pripremama za novu sezonu u kojoj će tim sa Koševa predstavljati BiH u Konferencijskoj ligi.

Sarajevo još uvijek čeka na novog šefa stručnog štaba, pa su prozivku izvršli Abdulah Oruč, Eldin Jelešković i Adi Adilović.

Sa prozivke su opravdano odsutni Matthias Fanimo, Joachim Adukor i Vladan Kovačević, koji su dobili nešto druži odmor.

Nije bilo ni igrača koji su bili u obavezama sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine u prethodnom periodu, a opravdano je odsutan i kapiten Krste Velskoski koji sa Sjevernom Makedonijom igra na Evropskom prvenstvu.

Sarajevo će već na narednom treningu raditi sa novim trenerom, a to će najvjerovatnije biti Goran Sablić.

Kako je to SportSport.ba danas i najavio, dogovor sa Sablićem je veoma blizu realizacije, a to se može zaključiti i po pisanju hrvatskih medija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slobodna Dalmacija donosi informaciju da je Sablić novi trener Sarajeva, no svakako da treba sačekati i zvanične informacije iz kluba. 

Sarajevo je protekle sezone osvojilo drugo mjesto, a sezonu su spasili osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.