Ko će prozvati bordo momke?

Kreću sa radom

Ko će prozvati bordo momke?

S. Mlaćo

Večeras će sa pripremama krenuti i nogometaši FK Sarajevo.

Bordo momci su proteklu sezonu završili na drugom mjestu, a došli do trofeja Kupa pobjedom nad Borcem.

Nije poznato ko će voditi ekipu u novoj sezoni, a proteklih dana se pisalo o Zlatanu Bajramoviću, Zoranu Zekiću, Bruni Akrapoviću te drugima.

Konrektnog dogovora nema, a večeras bi se bordo momcima trebali obratiti i članovi Uprave kluba.

Kada je igrački kadar u pitanju, Sarajevo su do sada napustili Dušan Hodžić, Slobodan Milanović i Haris Handžić.

Oglasi

Novih imena nema, a špekuliše se da bi na Koševo mogao sjajni napadač Mladosti Nermin Hadžić, inače dijete bordo kluba, te Aldin Čajić koji nastupa u Turskoj.

Sarajevo je prošlu sezonu završilo osvajanjem Kupa BiH sa Dženanom Uščuplićem na klupi. U većem dijelu sezone ekipu je s klupe vodio Vinko Marinović. Novu takmičarsku godinu Bordo tim započinje utakmicom Konferencijske lige 8. jula pa se očekuje da novi šef stručnog štaba bude imenovan vrlo brzo.

Prozivka je zakazana za 18 sati.

Čajić razgovarao sa čelnicima kluba

Neslužbene informacije do kojih je došao SportSport.ba kažu da je direktorica Sarajeva Sabrina Buljubašić već obavila prvu rundu pregovora sa Čajićem.

Kako saznajemo, želja za saradnjom je obostrana, ali pitanje je hoće li Bordo tim moći da ispratiti uslove koje Čajić ima u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tursku karijeru počeo je 2018. godine u dresu Elazigspora, ali je samo nekoliko mjeseci kasnije prešao u Istanbulspor, čiji je član i danas.

Protekle sezone ovaj veznjak odigrao je 29 utakmica u Prvoj ligi Turske i ima učinak od gola i četiri asistencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Ljudi neposobni iz uprave
4 1
kukuruz
Mogu ja :) dođem kažem "halo dečki, jestel svi tu? aha okej pa odoh ja onda"
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi