Želi ga Real Madrid

Lewandowski govorio o napuštanju Bayerna: "Volio bih učiti nove jezike i kulture..."

E. Čaušević

Poljski napadač Robert Lewandowski ovog ljeta mogao bi se naći na meti nekoliko evropskih velikana.

Lewandowski pruža fantastične partije u dresu Bayerna, a prošle godine proglašen je za najboljeg igrača svijeta nakon što je s Bavarcima osvojio sve što je mogao.

Ovaj 32-godišnji napadač ima ugovor s Bayernom na još dvije godine, ali prethodnih dana špekuliše se o tome da bi mogao napustiti Minhen.

Madridska Marca objavila je da je Real Madrid ponovo pokazao veliki interes za Lewandowskog i da će Florentino Perez pokušati da ga dovede ukoliko Kylian Mbappe ostane u PSG-u.

Pored Real Madrida iskusni poljski napadač povezuje se još s PSG-om i Manchester Cityjem, ali je jasno da ga Bayern neće pustiti tako lako.

Novinari su pitali otvoreno Lewandowskog o tome da li će napustiti Bayern ovog ljeta, a on je dao poprilično zanimljiv odgovor.

"Razmišljam o svim opcijama. Osjećam se dobro u Bayernu i volim ovaj grad. To je sjajan klub. Ipak, uvijek sam bio znatiželjan da naučim nove jezike i kulture. No, ne znam da li će se to desiti tokom moje igračke karijere ili nakon toga", rekao je Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jasno je da Perez ovog ljeta želi da dovede nekoliko zvučnih pojačanja, ali čini se da mu to ne ide tako lako kao nekada.

Iz PSG-a su nedavno poručili da Kylian Mbappe nije na prodaju i da sigurno ostaje u klubu, a jasno je ni da Bayern neće reagovati drugačije i prodati svog najboljeg igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.