Sergio Ramos se pokajao zbog odluke i sad bi prihvatio apsolutno sve
Foto - EPA

Kapiten Reala

Sergio Ramos se pokajao zbog odluke i sad bi prihvatio apsolutno sve

M. Šljivak

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos (35) promijenio je mišljenje kada je u pitanju ostanak u Real Madridu.

Iskusni defanzivac je mjesecima unazad pregovarao o novom ugovoru sa predsjednikom Florentinom Perezom, ali dogovor nije postignut.

Ramos je tražio duži ugovor, dok je Perez nudio jednogodišnje produženje saradnje, pa su pregovori potpuno stali nakon što dogovor nije postignut.

Ipak, španski mediji tvrde da je Ramos promijenio mišljenje. Sada je spreman prihvatiti ponudu Reala jer želi i dalje nositi dres kraljevskog kluba.

On želi prihvatiti ugovor kojeg mu je Real nudio mjesecima unazad i vidjet ćemo kakav će biti odgovor Kraljeva nakon što se kapiten kluba predomislio.

Oglasi

Ramos je već 16 godina član Kraljeva. Odigrao je 671 utakmicu za klub i postigao je 101 pogodak.

Prošao kroz pakao zbog transfera u Real, pa 16 godina kasnije priznao: "Najveća greška u životu..."

Sergio Ramos je na ljeto 2005. godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje iz Seville.

Kraljevski klub tada je izdvojio skoro 30 miliona eura za dolazak Ramosa i to je bio fantastičan potez. On je već skoro 16 godina jedan od najvažnijih igrača Reala sa kojim je osvojio skoro sve što je mogao.

Ramos je Sevillu napustio sa 19 godina, a njegova odluka da ode u Real Madrid se nije svidjela navijačima ovog kluba. Ipak, Ramos je svjestan da je to bila najbolja odluka koju je mogao donijeti iako su on i njegova porodica dosta propatili zbog toga.

"Znam šta Sevilla kao klub predstavlja i kako se navijači osjećaju. Niko mi ne mora to govoriti jer sam sve to osjetio i doživio prije dosta godina. Sve što se tada dešavalo je bilo previše. Svašta se pisalo i govorilo po Sevilli tada i nanijeli su dosta boli meni, ali i mojoj porodici. Nikada im neću oprostiti za bol koju su nanijeli mom djedu i baki i roditeljima koji se ne mogu vratiti na stadion Seville".

"To je najveća bol koju sam osjetio. Zato sam bijesno reagovao i tako slavio kada sam zabio gol na stadionu Seville u dresu Reala. Istu odluku bih donio i narednih hiljadu puta da moram jer je ona bila ispravna za mene", govori Ramos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je otkrio i koja je najveća greška koju je napravio tada kada je prelazio u Real Madrid.

"Najveća greška u životu je što se tada nisam javno oglasio i objasnio šta se dešava. Drugi su pričali za mene i to je bila velika greška. Moj transfer je dogovor dva kluba i Real nije aktivirao otkupnu klauzulu kako se pričalo tada. Navijači su imali pogreške informacije i u svemu su samo mene krivili, a klub me zapravo prodao".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lav.junior99
Maestro
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi