Real Madrid, Barcelona i Juventus slave: UEFA stopirala istragu protiv superligaša

Čini se da od kazni nema ništa

Real Madrid, Barcelona i Juventus slave: UEFA stopirala istragu protiv superligaša

E. Čaušević

Prije nekoliko mjeseci diglo se dosta prašine kada su pojedini evropski velikani odlučili da osnuju novo takmičenje - Superligu.

12 evropskih klubova uzdrmalo je fudbalsku javnost odlukom da osnuju Superligu koja bi bila odličan izvor prihoda za one najbogatije klubove u Evropi. Tada se digla velika prašina jer su mnogi igrači i treneri otvoreno bilo protiv ove ideje.

Nakon protesta navijača od ideje Superlige odustali su Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Inter i Milan. Međutim, Real, Barca i Juve i dalje su u "toj priči" oko Superlige.

UEFA je nakon toga najavila velike kazne za Real Madrid, Barcelonu i Juventus i čak su zaprijetili ovim klubovima da će ih izbaciti iz Lige prvaka za naredu sezonu.

Očekivali su da će to barem malo "prestrašiti" ove klubove, ali se to nije desilo. Real, Barca i Juve su ostali u svemu tome i odbili su da odustanu od ideje osnivanja Superlige.

UEFA je pored izbacivanja iz Lige prvaka zaprijetila i da će novčano kazniti ove klubove, te su pokrenuli istragu protiv njih.

Međutim, stvari su se promijenile kada su čelnici navedenih klubova predali dokumentaciju na Sud u Madridu i poručili da UEFA nema mogućnost da ih kazni onako kako im prijete.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čini se da su oni bili u pravu jer je UEFA objavila danas da je istraga protiv ovih klubova trenutno "suspendovana", te da će razmisliti od svojim narednim koracima.

Naime, UEFA očito ne smije da rizikuje s kaznama za Real Madrid, Barcelonu i Juventus jer u slučaju da njihova žalba bude usvojena na ovu odluku i pokaže se da UEFA nije u pravu onda bi UEFA morala da im isplati novčanu odštetu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Pa to se znalo i prije, nemate vi jaja njih izbaciti, a trebali bi. A ovi što pišu da bez Reala, Barse i Juve nemože liga prvaka, što nemože?? Jednu godinu kazna i to je to!!
2 9
vence
baa kao sto sam i pisao.. lp bez ovoh klubova na nivou konferencijsle lige.. stp se tice gledanosti u svijetu.. jos samo manu nek izbace :)
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi