Pezer je protiv Željezničara uvijek pružao dobre partije, posebno na Grbavici.

Veznjak u potrazi za novim klubom

Semir Pezer posao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Zrinjskim

Dino Kurbegović

Nova sezona u Premijer ligi BiH počinje za nešto više od mjesec dana, ali još nije poznat konačan spisak klubova koji će naredne sezone igrati u najvišem rangu. Tu je ostalo nekoliko nedoumica, koje bi se trebale riješiti u narednom periodu.

Ipak ono što je veoma interesantno ovog ljeta na tržištu će biti veliki broj nogometaša i to onih sa čistim papirima. Jedan od igrača kojem je istekao ugovor i sa čistim papirima gleda ka narednom klupskom iskušenju je i 28-godišnji Semir Pezer.

Ovom veznjaku istekao je ugovor s mostarskim Zrinjskim, za kojeg je potpisao u julu 2017. godine, kada je u Mostar stigao iz zeničkog Čelika. U periodu od četiri godine, Zrinjski je Pezera u dva navrata slao i na posudbe u Mladost, te posljednju sezonu u Slobodu iz Tuzle.

Za Zrinjski je ovaj nogometaš rođen u Tešnju odigrao 60 utakmica, te je u sezoni 2017/18 osvojio titulu prvaka BiH. Osim Zrinjskog, Slobode, Mladosti i Čelika, igrao je još za Igman, Borac i Tešanjku.

Pezer inače nastupa na poziciji defanzivnog veznog, te ćemo vidjeti koji će naredni klub biti u karijeri ovog nogometaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.