Karijera mu je u slobodnom padu: Bivši igrač Maribora na meti Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog
FOTO - EPA

Pišu slovenački mediji

Karijera mu je u slobodnom padu: Bivši igrač Maribora na meti Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog

A. Beganović

Sada već bivši fudbaler Maribora, Gregor Bajde, karijeru bi mogao nastaviti u Bosni i Hercegovini.

Naime, prema pisanju slovenačkih medija, tačnije snportal.si, Bajdeova epizoda u Mariboru je završena i u ovom ljetnom prelaznom roku promijenit će sredinu.

Pomenuti portal navodi da 27-godišnji fudbaler na svom stolu ima ponuda među kojima su tri iz Bosne i Hercegovine.

Navodno su za njegovim uslugama zainteresirani Sarajevo, Željezničar i Zrinjski kojeg s klupe predvodi Sergej Jakirović sa kojim je Bajde u Mariboru sarađivao.

Osim tri bh. kluba navodno ovaj fudbaler je na meti Vojvodine i Slaven Belupa, a gdje će nastaviti karijeru trebalo bi biti poznato u narednim danima.

U ovoj sezoni Bajde se nije naigrao u Mariboru, u prvenstvu je odigrao devet mečeva s tim da je u samo dva bio u početnom sastavu. Postigao je jedan pogodak. Sezonu prije odigrao je 10 utakmica u prvenstvu uz učinak od četiri pogotka i dvije asistencije, pa se može reći da mu je karijera u "slobodnom padu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Maribor je ukupno odigrao 117 utakmica i pritom je postigao 26 pogodaka kojima je dodao i devet asistencija.

Osim za Maribor ovaj fudbaler koji može igrati na obje krilne pozicije, kao i na poziciji centralnog napadača, branio je boje Celja, Interblocka i Novare.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BordoBijeli
Izbacite ovo "Zeljeznicada" iz naslova,ko bi kod njih dosao?
8 16
MethodMan
Koji ce nam qurac bolje ubaci nekog iz omladinske škole nikad nam liga neće napredovati dokle god dovodimo rupe koje ne mogu igrati u slovenskoj ligi
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi