Da li će neko odgovarati?

Iz NK Čelik potvrdili: Vrše se istražnje radnje, izuzeta je i dokumentacija

Samir Mlaćo

Zanimljivo je u NK Čelik.

Zenički klub se plasirao u Drugu ligu Centar, a navijači su u pravom 'ratu' sa prvim čovjekom grada Fuadom Kasumovićem.

Danas su iz zeničkog kluba obavijesili javnost da je u četvrtak, 10.06.2021. izuzet značajan dio dokumentacije koji obuhvata poslovanje u periodu od 2017. do 2020. godine koja je predata Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Radi se o istražnim radnjama vezanim za poslovanje kluba u proteklih 20 godina.

"Kao što su Upravni odbor i menadžment Kluba u nekoliko navrata izvještavali širu javnost, u NK Čelik Zenica se u posljednje vrijeme vrše istražne radnje koje ispituju legalnost poslovanja i eventualno postojanje krivičnih djela u radu od strane lica koja su upravljali Klubom u posljednjih 20-tak godina.

U tom smislu, postupajući po naredbi Kantonalnog suda, a na zahtjev Kantonalnog tužilaštva, iz prostorija kluba je u četvrtak, 10.06.2021. izuzet značajan dio dokumentacije koji obuhvata poslovanje u periodu od 2017. do 2020. godine koja je predata Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Na zahtjev kluba za pristup informacijama, od Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno nam je da je otvorena istraga protiv 20 lica zbog osnovanih sumnji u počinjenje krivičnih djela.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Također, Klub je obaviješten da Grad Zenica, protivno zaključku Gradskog vijeća 01-45-17291/20, nikada nije dostavio zahtjev Tužilaštvu da ispita postojanje krivičnih djela u poslovanju u periodu upravljanja klubom od strane tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora NK Čelik Zenica – Fuada Kasumovića.

Naglašavamo da će aktuelni Upravni odbor i menadžment Kluba stajati na raspolaganju svim istražnim organima da što efikasnije istraže sve neregularnosti i nepravilnosti u upravljanju Čelikom!", stoji u objavi NK Čelik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.