Čelik pobijedio Ilijaš i došao na korak od plasmana u završnicu za ulazak u Premijer ligu
Zeničani su u prvom meču bili bolji, ali i ekipa Ilijaša pokazala je svoje kvalitete, tako da se očekuje i kvalitetan uzvrat za tri dana u Župči

Završnica omladinske lige "Centar" za juniore

Čelik pobijedio Ilijaš i došao na korak od plasmana u završnicu za ulazak u Premijer ligu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Juniori NK Čelik i NK Ilijaš danas su na Kamberovića polju u Zenici odigrali prvu utakmicu završnice Omladinske lige "Centar. U veoma dobrom meču pred oko 500 gledalaca na kraju je zasluženu pobjedu slavila ekipa Čelika rezultatom 2:0.

Zeničani su u ovaj duel ušli kao blagi favoriti, a poslije dosta grča u igri domaće ekipe i nekoliko propuštenih šansi, izabranici Armina Duvnjaka u vodstvo dolaze u 25. minuti kada je eurogol sa oko 15 metara u same desne rašlje gostujućeg gola postigao Adnan Mašić za vodstvo Čelika 1:0. Do kraja prvo poluvremena bilo je još nekoliko šansi s obje strane, ali posebno se danas isticao domaći golman Adi Durmo sa nekoliko sjajnih intervencija. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 za Čelik.

U drugom poluvremenu otvorena igra, šansi je bilo na obje strane, a crno-crveni su novi gol postigli u 67. minuti. Sjajna kontra domaćina Međuseljac je izbacio na lijevu stranu Bahtića, a ovaj sjajno iz prve ubacio na peterac gdje se sjajno snalazi Imran Džaferović za vodstvo Čelika 2:0. Nakon drugog gola domaći su prepustili terensku inicijativu gostima, te su ponovo čekali svoje prilike iz kontranapada. Ilijaš je imao nekoliko prilika, ali danas je Durmo bio nesavladiv na golu Čelika. Na kraju konačnih 2:0 za Čelik u prvoj utakmici doigravanja za prvaka Omladinske lige "Centar".

Uzvratni duel igra se u subotu u Župči, gdje će Ilijaš biti domaćin. Pobjednik ovog duela plasirat će se na završnicu omladinske lige BiH, gdje će se četiri ekipe boriti za jedno mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH za juniore.

Čelik-Ilijaš 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Čelik: Durmo, Kovač, Arnautović, Muračević, Međuseljac, Mašić, Sibalo, Bahtić, Piljug, Džaferović i Pašalić. Trener: Armin Duvnjak

Ilijaš:Kadrić, Hajdarević, Beširević, Buljubašić, Hodžić, Rožajac, Sejdić, Bulbun, Talović, Hodžić i Bajrić. Trener: Kenan Buza.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dabul
Svaka čast treneru duvnjaku koji izvlači maksimum iz ove ekipe, a delegatu današnje utakmice se dobro na****m mame zove policiju zbog par riječi upućenih sudijama(nikakve psovke ali se publika opravdano žalila na loše sudjenje) , a kad delegira u RS-u manji je od makovog zrna
7 1
CeZenicaLik
Jesil cu ovu vijest Fudo?Ti hoces da rusis i gasis...malo sutra
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi