Transfer vrlo izvjestan

Najbolji strijelac Širokog Brijega karijeru nastavlja u inostranstvu

A. Čaušević

NK Široki Brijeg će morati potražiti novog napadača za predstojeću sezonu. 

Nakon što je ekipu napustio Mateusz Zachara, s Pecare bi mogao otići i najbolji strijelac iz prošle sezone, Stipe Jurić. 

Jurić će kako sada stvari stoje karijeru nastaviti u Poljskoj, a njegov transfer u LSK Lodz će biti ozvaničen u narednim danima.

Ovaj 22-godišnji napadač je prve fudbalske korake napravio u Tomislavu iz Tomislavgrada, član Širokog Brijega je od 15 godine. U seniorskoj ekipi Širokobriježana igra već nekoliko sezona. Skupio je 87 nastupa u 19 postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošlu sezonu je završio kao najefikasniji fudbaler u timu Širokog Brijega sa 10 golova u svim takmičenjima. 

Obzirom da ima ugovor sa Širokobriježanima i predstavnik BiH u Konferencijskoj ligi će od transfera inkasirati određenu sumu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.