U finalu jubilarnog 10. turnira "Igraj fudbal, živi život" Sarajevo pobijedilo Široki Brijeg

Bordo momci stigli do trećeg trofeja

U finalu jubilarnog 10. turnira "Igraj fudbal, živi život" Sarajevo pobijedilo Široki Brijeg

A. Čaušević

Jubilarni 10. turnir pod nazivom "Igraj fudbal, živi život" U-17 okončan je danas finalnom utakmicom Sarajevo – Široki Brijeg. Bordo tim je slavio rezultatom 2:1. 

Golove za koševski tim postigli su Duranović i Lamadžem, dok je za tim sa Pecare pogodio - Baškarad. Po prikazanoj igri u protekla tri dana Bordo tim je sasvim zasluženo dotakao vrh i stigao do trećeg trofeja na ovom turniru.

Sada su se izjednačili sa Željezničarom po broju osvojenih turnira, a osim dva sarajevska kluba turnir su još osvajali: Rad, Crvena zvezda, Vardar i MTK iz Budimpešte.

Inače, na 10. turniru "Igraj fudbal, živi život" grupu A činili su: Sarajevo, Sloboda (Tuzla), Velež (Mostar) i Slavija (Istočno Sarajevo). U grupi B nadmetali su se: Željezničar (Sarajevo),
Široki Brijeg, Borac (Banja Luka) i Olimpik (Sarajevo). Prije finalnog dvoboja tim sa Koševa bio je dominantan u Grupi A gdje su u tri meča upisali isto toliko pobjeda (bez primljenog gola), dok je tim sa Pecare u Grupi B imao 7 bodova kao i Željezničar, ali su plasman u finale izborili zbog bolje gol razlike.

Dakako, mečevi su se u posljednja tri dana igrali na stadionu Otoka i Sportskom centru "Safet Zajko". Finalni meč sudio je poznati bh. sudija Irfan Peljto, a pomagali su mu Đenan Milić i Haris Ljuca.

Tim sa Koševa poveo je golom Duranovića, ali je Široki Brijeg izjednačio na 1:1 preko Baškarada. Ipak, do kraja prvog dijela koševski tim preko Lamadžema dolazi do 2:1. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku su igrači Sarajeva uspjeli da sačuvaju svoju mrežu, pobijede i osvoje turnir. Na kraju je uslijedilo veliko slavlje igrača Sarajeva. U utakmici za treće mjesto Sloboda je savladala Željezničar rezultatom 2:0 golovima Mujića i Beganovića. Ovaj meč sudila je Merima Čelik, dok su asistentice bile Almasa Hodžić i Aida Jusufović.

Za prva tri mjesta uručeni su pehari i medalje koje su predali Samir Avdić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, te Dejan i Davor Radović ispred organizatora je Udruženja za podsticaj
kulture i sporta Profesional. Za najboljeg igrača proglašen je Bakir Nurković (Sarajevo). Najbolji strijelac turnira je Lazar Stjepić (Slavija) sa četiri pogotka. Za najboljeg golmana proglašen je Arman Šutković (Sarajevo).

Borac je nakon jedanesteraca (5:4) bio bolji od Slavije u borbi za peto mjesto. Prethodno je ovaj okršaj završen rezultatom 4:4.

U okršaju za sedmo mjesto Velež je deklasirao Olimpik sa 5:0. Organizator ovog događaja bilo je Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional iz
Sarajeva. Dakako, a pravo nastupa imali su igrači do 17 godina. Također, ove kao i prošle godine učešće su, zbog epidemiološke situacije, uzeli samo klubovi iz Bosne i Hercegovine. Turnir je do početka pandemije imao međunarodni karakter.  

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Smrdimpasta
Slavija je pobjedila na penale za peto mjesto..
0 0
Jsheoehrhdkso
Nije borac pobijedio na penale u utakmici za peto mjesto nego Slavija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi