Održan žrijeb

FK Sarajevo saznao protivnika u prvom pretkolu Konferencijske lige

Endin Čaušević

Danas je u Nyonu održan žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige.

Minula sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine završena je prije nešto više od dvije sedmice, a klubovi nisu imali previše vremena za odmor.

Pojedine ekipe već su počele pripreme za novu sezonu, a to se najviše odnosi na timove koji će nastupiti u Evropi.

Utakmice u evropskim takmičenjima igraju se već početkom jula, a danas je održan žrijeb za prvo pretkolo Konferencijske lige gdje su svoje protivnike saznali Sarajevo, Velež i Široki Brijeg.

Što se tiče ekipe Sarajeva oni bili smješteni u grupu 4 i ono što je najvažnije klub s Koševa ima ulogu nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Bordo klub je u prvom pretkolu mogao da igra protiv Noah (Armenija), Milsami Orhei (Moldavija), Podgorica (Crna Gora), Dila Gori (Gruzija), a voljom žrijeba odlučeno je da će igrati protiv Milsami Orhei (Moldavija), a prvi meč bh. klub igra u gostima.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/74[/poll]

Prva utakmica ovih timova na rasporedu je 8. jula dok će se revanš mečevi igrati sedam dana kasnije.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Treba dodati da će bh. klubovi već sutra saznati i potencijalne protivnike u drugom pretkolu ovog takmičenja. Naime, u srijedu će biti održan žrijeb za drugo pretkolo, a mečevi su na rasporedu 22. i 29. jula.

Podsjećamo, Sarajevo je u prošloj sezoni Premijer lige BiH završilo na drugoj poziciji, ali su sezonu uspjeli da završe s peharom jer su osvojili Kup naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.