Žrijeb danas u 13:30 sati

Sarajevo, Velež i Široki Brijeg saznali moguće protivnike u drugom pretkolu Konferencijske lige

Endin Čaušević

Sarajevo, Velež i Široki Brijeg jučer su saznali svoje protivnike u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Žrijeb prvog pretkola novog UEFA-inog takmičenja održan je u Nyonu, a svoje protivnike saznali su u bh. klubovi koji su uspjeli u minuloj sezoni da izbore plasman u Konferencijsku ligu.

Što se tiče ekipe Sarajeva oni bili smješteni u grupu 4 i ono što je najvažnije klub s Koševa ima ulogu nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Bordo klub je u prvom pretkolu mogao da igra protiv Noah (Armenija), Milsami Orhei (Moldavija), Podgorica (Crna Gora), Dila Gori (Gruzija), a voljom žrijeba odlučeno je da će igrati protiv Milsami Orhei (Moldavija), a prvi meč bh. klub igra u gostima.

Velež se nakon 33 godine uspio plasirati u Evropu, a Rođeni će u prvom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Coleraina (Sjeverna Irska). Mostarci će u prvoj utakmici imati ulogu domaćina.

Svog protivnika saznala je i ekipa Širokog Brijega. Klub s Pecare u prvom pretkolu mogao je igrati protiv Sileksa (Sjeverna Makedonija) Gagra (Gruzija), Ararat Yerevan (Armenija) i Vllaznia (Albanija), a na kraju je žrijeb odlučio da će igrati protiv Vllaznia (Albanija). Prvi meč Široki igra na svom terenu.

Također, danas će se od 13:30 sati održati i žrijeb parova za drugo pretkolo ovog takmičenja, te će bh. klubovi saznati imena potencijalnih protivnika ukoliko se plasiraju dalje.

Ukoliko Sarajevo prođe dalje i u drugom pretkolu će imati ulogu nositelja, a potencijalni protivnici bordo kluba su: Elfsbord (Švedska), Dunajska Streda (Slovačka) ili bolji iz okršaja Levadia Talin (Estonija) - St. Joseph's (Gibraltar), Inter Turku (Finska) - Puškaš Akademija (Mađarska) i Dinamo Batumi (Gruzija) - Tre Penne (San Marino).

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/74[/poll]

Što se tiče ekipe Veleža oni su smješteni u Grupu 6 i neće imati ulogu nositelja ukoliko se plasiraju dalje.

Rođeni u drugom pretkolu Konferencijske lige mogu igrati protiv boljeg iz duela Fehervar (Mađarska) - Ararat Yerevan (Armenija) ili ekipa Slovacko (Češka), Universitatea Craiova (Rumunija), Qarabag (Azerbejdžan), AEK Atina (Grčka).

Široki Brijeg će na današnjem izvlačenju biti smješten u Grupu 2 i također neće imati ulogu nositelja ukoliko se plasiraju u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Klub s Pecare može igrati protiv ekipa: AEL Limassol (Kipar), Sivasspor (Turska), Sochi (Rusija), Astana (Kazahstan), Maccabi Tel-Aviv (Izrael).

Podsjećamo, žrijeb će se održati danas od 13:30 sati, a mečevi drugog pretkola Konferencijske lige igraju se 22. i 29. jula ove godine. Mečevi prvog pretkola na rasporedu su 8. i 15. jula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.