Sablić: Poznajem Milsami, sa velikom željom čekamo utakmice u Evropi

Novi trener FK Sarajevo

Sablić: Poznajem Milsami, sa velikom željom čekamo utakmice u Evropi

H. Zilić

Danas je u Nyonu održan žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige.

Jedan od tri kluba koji će Bosnu i Hercegovinu predstavljati u UEFA konferencijskoj ligi je i FK Sarajevo.

Bordo klub je u prvom pretkolu mogao da igra protiv Noah (Armenija), Milsami Orhei (Moldavija), Podgorica (Crna Gora), Dila Gori (Gruzija), a voljom žrijeba odlučeno je da će igrati protiv Milsami Orhei (Moldavija), a prvi meč bh. klub igra u gostima.

Komentar nakon žrijeba dao je novi trener Bordo tima, Goran Sablić.

"Smatram da ne možemo biti nezadovoljni. Milsami pozanjem još dok sam radio u Sheriffu. Ekipa su koja je dugo na okupu. Dosta iskusnih igrača imaju, igraju timski na kontre i nemaju neki individualni kvalitet", rekao je Sbalić, a zatim nastavio:

"Za nas je najvžanije da se sastavimo kao ekipa, da se vrate još neki momci da se počenmo uigravati i kvalitetno spremati. U kampu imamo sve uslove i prvi utsci su zadovoljavajući i sa velikom željom čekamo naredni period i utakmice u Evropi, odnosno UEFA konferencijskoj ligi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prva utakmica ovih timova na rasporedu je 8. jula dok će se revanš mečevi igrati sedam dana kasnije.

Podsjećamo, Sarajevo je u prošloj sezoni Premijer lige BiH završilo na drugoj poziciji, ali su sezonu uspjeli da završe s peharom jer su osvojili Kup naše zemlje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Matic
Sretno komsije
14 0
ghast0
Ovom dajem do Decembra da napusti klupu. Kad ste mamlazi otjerali Vinka Marinovica, nista drugo ni ne zasluzujete. Kakav ocekujete napredak kad nema uigrane ekipe nikada.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi