Kreće sredinom jula

Poznati parovi prvog kola u novoj sezoni Premijer lige BiH

Edmir Škorić

U četvrtak je u prostorijama Nogometnog saveza BiH održan žrijeb parova za novu sezonu Premijer lige BiH.

U novoj sezoni Premijer lige BiH takmičit će se ekipe Borca, Sarajeva, Željezničara, Veleža, Širokog Brijega, Zrinjskog, Slobode, Tuzla Cityja, Radnika, Rudara iz Prijedora te Posušja dok se čeka i 12. učesnik. Prvostepena komisija za licenciranje nije dala licence Krupi, Leotaru i Zvijezdi 09, ali u narednim danima trebalo bi biti poznato ko će igrati u Premijer ligi.

Tako se danas pored 11 klubova našao i "Klub X". Prema sazanjima portala SportSport.ba, Leotar je najbliži tome da dobije licencu jer će u žalbenom postupku riješiti određene nedostatke u administrativnom dijelu, ali da ne trčimo pred rudu...

Što se tiče nove sezone, počinje 17. jula, a titulu brani ekipa Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom kolu sastaju se:

Radnik - Klub X
Sloboda - Rudar Prijedor
Široki - Zrinjski
Velež - Posušje
Sarajevo - Tuzla CIty
Željezničar - Borac

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.