Bez mnogo razmišljanja

Ramos jasno rekao šta misli o prelasku u Barcelonu

S. Grebović

Nakon dugih 16 godina došao je kraj saradnje između Segija Ramosa i Real Madrida.

Kraljevski klub jučer je zvanično objavio kako ih dugogodišnji stoper napušta ovo ljeto, a danas je u prostorijama Santiago Bernabeua organizovana svečana press konferencija povodm njegovog odlaska.

Ramos je bio i više nego emotivan, govorio je o svom sada već bivšem klubu kao i o uspjesima koje je imao sa istim, a ni suze u jednom momentu nije mogao sakriti.

"Posljednjih mjeseci Real Madrid mi je ponudio jednogodišnji ugovor sa 10% manje plate. Novac nikada nije bio problem. Želio sam dvije godine, a zatim sam prihvatio prijedlog, ali ponuda za obnavljanje ugovora imala je rok do kada moram da se izjasnim, a ja nisam znao za to", rekao je Španac i dodao:

"Istina je da sam rekao u Realu da počnu da se spremaju bez mene za narednu sezonu, jer sam znao da niko nije iznad kluba", dodaje.

Osvrnuo se i na špekulacije da bi mogao da pređe u redove ljutog rivala sa Camp Noua i bio je više nego jasan po tom pitanju.

"Nemoguće je videti Ramosa u dresu Barselone, to je odlučno ne!"

U trci za njegov potpis prednjače PSG, Mancheser City, Manchester United te Chelsea, a dres koje ekipe će nositi u narednoj sezoni uskoro ćemo saznati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sergio Ramos je sa Kraljevskim klubom osvojio pet šampionskih titula prvaka Španije, četiri Lige prvaka, četiri Super Kupa Španije, četiri Svjetska klupska prvenstva, tri UEFA Super Kupa i dva Kupa Kralja.

Pored Kraljevskog kluba u svojoj karijeri je još nastupao i za Sevillu iz koje je stigao u Madrid 2005. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.