Ramos je sinoć napravio prvi korak ka oproštaju od Reala, četiri kluba ga zovu

Napušta Madrid

Ramos je sinoć napravio prvi korak ka oproštaju od Reala, četiri kluba ga zovu

Edmir Škorić

Sergio Ramos definitivno odlazi iz Real Madrida.

O tome se odavno i uveliko pričalo, ali sada je i sam Real potvrdio tu informaciju. Kraljevi su sinoć objavili da će Ramos danas na press konferenciji u društvu Florentina Pereza okončati svoju 16 godina dugu eru u madridskom klubu.

Iskusni defanzivac je imao jednu, a vodstvo Reala drugu viziju. Nisu uspjeli da se dogovore oko visine ugovora, pa je na kraju Ramos "izvisio". Nije bilo izbora, shvatio je i sam da je otpisan sada kada mu ističe ugovor, pa mora da potraži novi tim.

On je još sinoć napravio prvi korak ka oproštaju pa je promijenio naslovnu sliku na Twitteru i na njoj sada uz grb Reala piše "Hvala".

S 35 godina na leđima Ramos je i dalje privlačan za sve. Nije jednostavno ispuniti njegova očekivanja i dati mu oko 12 miliona eura godišnje, ali neki to mogu učiniti bez problema.

Postoje četiri kandidata za njegov potpis, a među njima su Manchester City, Manchester United, PSG, dok neki smatraju da je u opticaju i Ramosov bivši klub Sevilla.

Pitanje je hoće li Ramos prihvatiti manje novca kako bi igrao u svom nekadašnjem timu i kako bi mu pomogao da igra Ligu prvaka ili će ipak uzeti bolji ugovor za kraj karijere i da još koju sezonu zaigra u nekoj od najjačih liga, a engleska Premier liga odavno mu je želja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Real je odigrao 671 utakmicu, a kao stoper je uspio postići čak 101 pogodak. Osvojio je četiri Lige prvaka, pet titula La Lige, četiri Svjetska klupska prvenstva, dva Kupa Kralja, četiri Superkupa Španije i tri superkupa Evrope...

Nisu ovo baš najbolji momenti u karijeri Ramosa, koji je uz sve ostao i bez nastupa u reprezentaciji Španije koja trenutno igra na Evropskom prvenstvu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi