Koeman potvrdio novo veliko pojačanje Barcelone: "To je već gotova stvar"

Depay treće pojačanje

Koeman potvrdio novo veliko pojačanje Barcelone: "To je već gotova stvar"

E. Škorić

U jeku Evropskog prvenstva, Ronald Koeman razmišlja o novoj sezoni u kojoj će sjediti na klupi Barcelone.

Koeman nije imao impresivnu prvu sezonu na klupi Katalonaca, ali čini se da i dalje uvažava podršku Joana Laporte i ostatka Barcinog rukovodstva.

Upravo je Koemanova želja od dolaska na Camp Nou bio Memphis Depay, a trener Barcelone sada je novinarima u Nizozemskoj potvrdio da će krilni napadač Lyona postati član njegovog tima.

"Nije još potpisao, ali dolazak Depayja je već gotova stvar. Sve je dogovoreno", priznao je Koeman, čiji tim će tako dobiti još jedno veliko i besplatno pojačanje nakon dvojica iz Manchester Cityja, Sergija Aguera i Erica Garcije.

Još jedan Nizozemac, Wijnaldum, takođe je bio blizu dolaska u Barceloni, alči se na kraju veznjak odlučio za PSG.

"Ponuda PSG-a bila je gotovo duplo bolja od Barcelonine i nije bilo mogućnosti da dođe kod nas, mada je prethodno bio spreman da potpiše za Barcelonu. Ipak, ta ponuda iz Pariza poremetila nam je svima planove", rekao je Koeman.

Oglasi

U Barceloni su se bojali da će i sa Depayjom biti slična situacija, budući da je njega Juventus pokušavao dogovoriti i mamio ga sa boljim uslovima od onih koje mu je nudila Barcelona.

Ipak, ako je suditi prema riječima Koemana, Depay je novi član Barcelone, a očekuje se veoma brzo da to sve bude i zvanično potvrđeno.

Depay je trenutno s Nizozemskom na EURO-u i protiv Ukrajine u prvom meču je bio među boljim igračima na terenu. Danas je na press konferenciji uveliko nagovijestio svoj transfer u Kataloniju.

"Svi znate da me se povezuje s Barcelonom već neko vrijeme. Želim da igram za Ronalda Koemana, ali pričekajte, uskoro će stići neke vijesti", poručio je Depay.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 27-godišnji ofanzivac je prethodne četiri i po godine igrao za Lyon, gdje je pružao zaista odlične partije. Odigrao je Depay ukupno 178 utakmica za Lavove i postigao je 76 pogodaka.

Ranije je u karijeri nastupao za Manchester United, gdje se nije proslavio, a slavu je stekao u dresu PSV Eindhovena. Iza Depayja je zaista odlična sezone u Lyonu u kojoj je u 40 odigranih utakmica ostvario učinak od 22 gola i 12 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Eno Pjanić pokupio koronu u Kalesiji ! :D
0 2
19211921
Sigurno kao Wijnaldum
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi