Nada se pobjedi protiv Švedske u subotu

Lojo: Vodili smo deset minuta protiv velike Francuske...

Samir Mlaćo
I pored poraza od Francuske, selektor naše reprezentacije Goran Lojo bio je veoma zadovoljan.

Francuskinje su pokazala mnogo više, no naše cure su ostavile posljednji atom snage i pružile dostojan otpor.

Svjestan toga je i Lojo.

“Odlično smo otvorili utakmicu, kontrolisali igru 15- tak minuta. Vodili smo i deset minuta, a imali i više skokova od Francuske. Francuska je dobar tim i želim im sreću. Očekujem da ću ih vidjeti u finalu. Sretan sam zbog nas jer smo pokazali karakter“, kazao je Lojo.

Nevjerovatna Jones je upisala 24 skoka. Novi je to rekord na Eurobasketu.

“Sretan sam i zbog nje. Čestitam, igra sjajno i zaslužila je“.

Zahvalio se i navijačima.

“Hvala posebno onima koji su bili ovdje, ali i onima koji su pratili meč putem TV ekrana. Imali smo i problema, Marica Gajić nije mogla nastupiti, a vodili smo deset minuta veliku Francusku. To je dokaz da možemo igrati sa svakim. Idemo probati dobiti Švedsku“, dodao je Lojo na kraju press konferencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.