Bh. košarkašice nisu uspjele iznenaditi Francusku, ali nije gotova njihova borba na Eurobasketu

Poraz Zmajica u četvrtfinalu

Bh. košarkašice nisu uspjele iznenaditi Francusku, ali nije gotova njihova borba na Eurobasketu

E. Škorić

Bh. košarkašice su danas u Strasbourgu odigrale meč četvrtfinala Eurobasketa, ali nisu uspjele da prirede senzaciju protiv Francusek koja je slavila sa 80:67.

Nakon sjajnih izdanja u grupnoj fazi, zatim velike pobjede nad Hrvatskoj u osmini finala, bh. košarkašice nažalost danas nisu uspjele da prirede veliku senzaciju, ali su dobro namučile jednu od najboljih selekcija na svijetu, makar u prve tri četvrtine.

Ko zna kako bi se ovo završilo da je bilo Marice Gajić, no nažalost zbog povrede ponajbolja Zmajica nije nastupala u ovom duelu, pa je uglavnom najviše povukla naša najbolja igračica Joquel Jones, koja je već na poluvremenu imala double-double učinak.

Meč smo otvorili s 4:0, imali smo plus pet najveću prednost u prvom periodu igre, ali je Francuska na prvu dvominutnu pauzu otišla pri vodstvu 18:16, da bi krajem druge četvrtine francuske košarkašice uspjele da naprave razliku i da odu na plus osam (39:31).

Iako je bilo plus 16 polovinom treće četvrtine, uporne izabranice Gorana Loje uspjele su da se vrate i da dođu na minus pet, no onda ponovo Francuskinje krajem ovog perioda igre odlaze na dvocifrenu pednost. Poslije tri odigrane četvrtine Francuska je vodila 63:47.

Ubrzo su domaće košarkašice napravile razliku, stigle i do plu 20, pa je sve bilo gotovo na 4-5 minuta prije kraja.

Nažalost, to je bilo ujedno to. Naše djevojke nisu uspjele više da se vrate, poraz je bio neminovan, ali ostaje nam razigravanje od 5. do 8. mjesta i imamo priliku da izborimo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ukoliko budemo među šest najboljih.

Što se današnje utakmice tiče, Jones je bila nevjerovatna ubacivši 29 poena uz čak 24 skoka, Džombeta i Tavić ubacile su po osam, a Babić i Delić po pet poena. Gruda i Johannes predvodile su Francusku sa po 15 poena, dok je Miyem dodala 14 poena.

Top Komentari

Hare
Samo da je neko jos imao pomoci Jones, drugacije bi bilo
40 0
Rajvosa2019
Glavu gore cure - borile ste se kao lavice do zadnje sekunde - vi ste nas ponos
33 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi