Određen termin važnog meča sa Švedskom

Zmajice će imati priliku za odmor

Određen termin važnog meča sa Švedskom

S. Mlaćo
Francuska je večeras bila bolja u četvrtfinalu Eurobasketa od naše reprezentacije rezultatom 80:67.

Zmajice su pružile sjajan otpor u prvoj četvrtini, u trećoj došle na minus pet, no Francuskinje su ipak pokazale više i zasluženo slavile.

Nastup za našu selekciju nije gotov, s obzirom da u subotu igramo protiv Švedske za plasman na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

Sada izabranice Gorana Loje imaju dva dana pauze i sigurno će im dobro doći.

Meč protiv Švedske je u subotu, a tačna satnica biće poznata naknadno.

Ukoliko slavimo u tom meču, bit ćemo među šest najboljih selekcija  na Eurobasketu i plasirati se na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

Nevjerovatna Jones za historiju

Naša reprezentativka s Bahama ubacila je 29 poena, ali i zabilježila 24 skoka.

Time je postala rekorderka po broju uhvaćenih lopti na jednoj utakmici kada je u pitanju Eurobasket. Nikada, dakle, nijedna igračica prije nje nije uspjela da meč završi s 24 skoka.

Ona je igrala fantastično tokom cijelog turnira i smatra se najboljom igračicom, pa nije isključeno da dobije MVP priznanje na kraju, što bi bila velika čast i za nju, ali i za BiH.

Top Komentari

Sierra_Leone1946
Sretno ZMAJICE, zaslužile ste SP!
11 0
MethodMan
Glasajte za Jones MVP Euro i all star WNBA
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi