FOTO: HŠK Zrinjski

Bivši fudbaler Osijeka

Karlo Kamenar novi fudbaler Zrinjskog · Zvanično

Haris Zilić

HŠK Zrinjski ozvaničio je još jedan transfer.

Kao što je i SportSport.ba ranije najavio, dres mostarskog kluba u novoj sezoni nosit će Karlo Kamenar.

Riječ je o 27-godišnjem veznjaku koji je prošao omladinsku školu Dinama, igrao za mlađe selekcije zagrebačkog tima, a nakon toga nosio dres Lokomotive, Stupnika, Rudeša, Osijeka, a imao je epizodu i u litvanskom Žalgirisu.

Prošlu sezonu proveo je u redovima mađarskog Mezokovesda. On je u drugom dijelu sezone u dresu mađarskog kluba odigrao tek četiri utakmice i jasno je da nije bio previše zadovoljan minutažom.

"Karlo Kamenar je novi igrač HŠK Zrinjski, a 27-godišnji vezni igrač potpisao je dvogodišnji ugovor. Igrač rođen u Zagrebu u mlađim uzrastima igrao je za GNK Dinamo, nakon četiri seniorske sezone u dresu NK Rudeš 2018. je potpisao za NK Osijek u kojem je proveo dvije godine, dok je u prethodnoj sezoni igrao za litavski Žalgiris i mađarski Mezõkövesd", stoji u saopštenju HŠK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pomenuti fudbaler je skupio i dva nastupa za U17 reprezentaciju Hrvatske.

Što se tiče pojačanja u ekipu Zrinjskog do sada su stigli Luka Kukić, Matija Malekinušić, Anes Vazda i Gojko Gadže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.