Nekadašnji igrač Osijeka novo pojačanje Zrinjskog?

Kamenar stiže u mostarski klub

Nekadašnji igrač Osijeka novo pojačanje Zrinjskog? · Saznajemo

E. Čaušević

HŠK Zrinjski je jučer zvanično počao pripreme za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plemići prošle sezone nisu baš briljirali, a navijači su bili razočarani što klub nije izborio plasman u Evropu.

Nakon završetka sezone bilo je jasno da će čelnici Zrinjskog napraviti promjene što se tiče igračkog kadra. Nekoliko prvotimaca je već napustilo klub, a očekuje se i dolazak novih igrača.

Kako saznaje SportSport.ba u narednim danima ekipu Zrinjskog trebao bi pojačati i Karlo Kamenar. Ovaj 27-godišnji veznjak drugi dio sezone proveo je u Mađarskoj gdje je igrao za Mezokovesd, ali čini se da će karijeru nastaviti u BiH.

Kamenar je ponikao u dresu zagrebačkog Dinama gdje nije dobio pravu šansu da se dokaže.

Nakon toga igrao je za Stupnik i Rudeš, a na ljeto 2018. godine potpisao je za Osijek. Također, proveo je i pola sezone na posudbi u Žalgirisu, a Osijek je napustio počekom ove godine kada je otišao u Mezokovesd.

S mađarskim klubom ima ugovor na još godinu dana, ali kako stvari stoje Kamenar će svoju karijeru nastaviti u Zrinjskom i uskoro se očekuje zvanična potvrda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je u drugom dijelu sezone u dresu mađarskog kluba odigrao tek četiri utakmice i jasno je da nije bio previše zadovoljan minutažom.

Što se tiče pojačanja u ekipu Zrinjskog do sada su stigli Luka Kukić, Matija Malekinušić, Anes Vazda i Gojko Gadže.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi