Ide na posudbu u Posušje?

Ognjen Todorović ostaje na premijerligaškim terenima, ali ne u dresu Zrinjskog

Edmir Škorić

Ognjen Todorović proteklih je godina bio jedan od ključnih igrača Zrinjskog, ali u novoj sezoni nije u planovima trenera Sergeja Jakirovića.

Krilni nogometaš može da se pohvali s tri osvojene titule sa Plemićima. Poslije tri uzastopna naslova, otišao je u Tursku i zaigrao za Osmanlispor, no ubrzo se vratio u Mostar. Prošlog ljeta je potpisao za HŠK Zrinjski.

U protekloj sezoni je odigrao 32 utakmice, 16 kao starter, te je postigao dva gola uz šest asistenciaj, ali Jakirović je odlučio da mu nije potrebno Todorovićevo iskustvo u sezoni pred nama.

"Još sam u Mostaru i treniram individualno. Ovakva situacija nije baš za poželjeti, ali što je tu je. Formu održavam redovno, zdrav sam i isčekujem neku ponudu koja bi me zadovoljila jer znam da mogu još mnogo toga dati na terenu. Kontakata i kombinacija ne nedostaje, no nema još ništa konkretno što bi me u ovom trenutku zadovoljilo", rekao je nedavno Todorović u razgovoru za SportSport.ba.

Kako SportSport.ba saznaje, Todorović je pred novim izazovom i on bi naredne sezone trebao da igra u novom premijerligašu Posušju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Mokrom Docu očekuju dolazak Todorovića, a pošto ima ugovor sa HŠK Zrinjski, izvjesno je da će stići na posudbu.

Prvak Prve lige FBiH već je doveo nekoliko novih igrača, no i ostao je bez velikog broja igrača. Luka Begić se vratio u Posušje, a stigao je i napadač Mateo Verunica, te Mateo Božić, zatim Luka Lučić, Zvonimir Vukoja, Riad Šuta...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.