Ognjen Todorović: Treniram u Mostaru i čekam pravu ponudu, imam još dosta toga za dati na travnjaku
Krilni nogometaš još čeka pravu ponudu za nastavak karijere

Jakirović ne računa na usluge ovog krilnog nogometaša

Ognjen Todorović: Treniram u Mostaru i čekam pravu ponudu, imam još dosta toga za dati na travnjaku

Ime Ognjena Todorovića jedno je od onih za koje se u mostarskom Zrinjskom vežu najveći uspjesi i najslavniji dani mostarskog kluba. 

Ovaj vrsni krilni nogometaš s Plemićima je osvojio tri titule prvaka države i u svakom pohodu bivao izuzetno bitna karika u postavama Zrinjskog. Nakon uzastopna tri naslova Todorović je postao članom turskog drugoligaša Osmanlispora, a poslije te avanture vratio se opet u dobro znano okružje u Mostar. U avgustu prošle godine Ognjen je opet postao član Zrinjskog gdje je opet dobio značajnu ulogu u redovima šesterostrukog prvaka BiH.

U sezoni koja je iza nas Todorović je za Plemiće nastupio u 32 utakmice, od toga 16 kao starter, te postigao 2 pogotka i ubilježio šest asistencija. Uoči početka novog prvenstva struka Zrinjskog na čelu sa Sergejom Jakirovićem napravila je veliki rez u igračkom kadru Mostaraca koji nije mimoišao ni Todorovića. Iskusno krilo ugovor sa Zrinjskim ima za cijelu narednu sezonu no Jakirović ne računa na usluge ovog nogometaša. Zrinjski ovih dana objavljuje sporazumne raskide s mnogim igračima, no Ognjen je još uvijek u Mostaru a za SportSport.ba kaže kako trenira i čeka odgovarajuću ponudu.

"Još sam u Mostaru i treniram individualno" - govori Todorović i dodaje:
"Ovakva situacija nije baš za poželjeti, ali što je tu je. Formu održavam redovno, zdrav sam i isčekujem neku ponudu koja bi me zadovoljila jer znam da mogu još mnogo toga dati na terenu. Kontakata i kombinacija ne nedostaje, no nema još ništa konkretno što bi me u ovom trenutku zadovoljilo. Ugovor sa Zrinjskim je validan i dalje te nije nemoguće da se dogovorimo da odem i na neku posudbu. Što se mene osobno tiče ja sam spreman i siguran sam da u mojim nogama ima još dobrog nogometa" - govori Todorović koji je kroz sve godine provedene u Mostaru postao jedan od omiljenih likova u svlačionici, zadužen za dobru atmosferu, ali i među navijačima jer je ovaj nogometaš i u danima najvećih pobjeda, pa i onda kada nije išlo sve najbolje, zasigurno davao sve od sebe na terenu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Jos u njemu ima kuveta. Jos jednu godinu moze on odigrati vrhunski.
1 0
Realist
Todore legendo hvala ti na svemu, ali nazalost nisi više na visokom nivou.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi