Raskinut ugovor s Trebotićem

Još jedan odlazak iz Zrinjskog · Zvanično

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski je upravo objavio da je raskinuta saradnja s Dinkom Trebotićem.

Veliki broj igrača Zrinjskog iz prošle sezone više nije tu. Među onima koji su otišli je i Trebotić.

"Dinko Trebotić više nije igrač HŠK Zrinjski, a suradnja s 30-godišnjim veznim igračem danas je zaključena sporazumnim raskidom ugovora", saopšteno je iz mostarskog kluba.

Trebotić je u Zrinjski stigao u ljetnom prijelaznom roku 2020. godine, a u prethodnoj sezoni je upisao 27 nastupa i postigao dva pogotka.

Ognjen Todorović će najvjerovatnije biti posuđen Posušju, Miloš Filipović karijeru nastavlja u Srbiji, Semir Pezer je postao slobodan, Luis Ibanez je otišao, Miro Varvodić takođe, zatim Ivan Enin, a čini se kako to nije sve.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, shodno tome Plemići su doveli nova imena, tako da će trener Sergej Jakirović u novoj sezoni imati znatno izmijenjen igrački kadar.

Zrinjski će 17. jula gostovati na Pecari Širokom Brijegu u prvom kolu, a zatim dočekuje Velež, pa gostuje Sarajevu. Zaista težak raspored Mostaraca na otvaranju sezone u kojoj žele zauzeti sami vrh.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.