Ognjen Todorović ostaje na premijerligaškim terenima, ali ne u dresu Zrinjskog

Ide na posudbu u Posušje?

Ognjen Todorović ostaje na premijerligaškim terenima, ali ne u dresu Zrinjskog

E. Škorić

Ognjen Todorović proteklih je godina bio jedan od ključnih igrača Zrinjskog, ali u novoj sezoni nije u planovima trenera Sergeja Jakirovića.

Krilni nogometaš može da se pohvali s tri osvojene titule sa Plemićima. Poslije tri uzastopna naslova, otišao je u Tursku i zaigrao za Osmanlispor, no ubrzo se vratio u Mostar. Prošlog ljeta je potpisao za HŠK Zrinjski.

U protekloj sezoni je odigrao 32 utakmice, 16 kao starter, te je postigao dva gola uz šest asistenciaj, ali Jakirović je odlučio da mu nije potrebno Todorovićevo iskustvo u sezoni pred nama.

"Još sam u Mostaru i treniram individualno. Ovakva situacija nije baš za poželjeti, ali što je tu je. Formu održavam redovno, zdrav sam i isčekujem neku ponudu koja bi me zadovoljila jer znam da mogu još mnogo toga dati na terenu. Kontakata i kombinacija ne nedostaje, no nema još ništa konkretno što bi me u ovom trenutku zadovoljilo", rekao je nedavno Todorović u razgovoru za SportSport.ba.

Kako SportSport.ba saznaje, Todorović je pred novim izazovom i on bi naredne sezone trebao da igra u novom premijerligašu Posušju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Mokrom Docu očekuju dolazak Todorovića, a pošto ima ugovor sa HŠK Zrinjski, izvjesno je da će stići na posudbu.

Prvak Prve lige FBiH već je doveo nekoliko novih igrača, no i ostao je bez velikog broja igrača. Luka Begić se vratio u Posušje, a stigao je i napadač Mateo Verunica, te Mateo Božić, zatim Luka Lučić, Zvonimir Vukoja, Riad Šuta...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi