Brat na brata

Barcelona zakazala prijateljski meč u Izraelu, španski mediji pišu o okršaju braće

Edmir Škorić

Zanimljiv okršaj zakazan je u Izraelu.

Barcelona je trebala igrati protiv Villarreala prijateljski meč, ali je protivnik zamijenjen i Katalonci će 4. augusta gostovati u Izraelu.

U glavnom gradu Izraela, Jeruzalemu, Beitar će ugostiti Barcelonu u prijateljskom meču koji se u Izraelu s nestrpljenjem očekuje.

U Jeruzalemu je trebao da se odigra meč Barcelone i pobjednika Evropske lige, Villarreala, ali je Žuta podmornica otkazala ovaj duel, pa će Barca za rivala imati domaćeg predstavnika, ekipu Beitara.

I dok Izraelci pišu uveliko o dolasku velikih zvijezda na njihovo tlo, Španci su se bazirali na jednu zanimljivu činjenicu. Naime, ekipu Beitara s klupe vodi Erwin Koeman, brat trenera Barcelone Ronalda Koemana.

Barcelona putuje u Izrael u sklopu priprema za sezonu 2021/22. S treninzima kreću dan nakon Eura, 12. jula, a onda će u Njemačkoj igrati protiv Stuttgarta. Dueli sa Stuttgartom i Beitarom samo su neki od onih pripremnih koje će Katalonci odigrati ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U međuvremenu, izvjesno je da Koeman ostaje trener Barcelone i naredne sezone, a sve je izvjesnije da će to uraditi i Lionel Messi. Do sada su ekipu pojačali Eric Garcia i Sergio Aguero iz Manchester Cityja, Emerson iz Betisa i Memphis Depay iz Lyona.

Najavljen je i veliki broj odlazaka, a među onima koji bi trebali da napuste Camp Nou je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji nije dobio pravu šansu u svojoj prvoj sezoni u Španiji. On bi mogao da se vrati u Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.