Prije godinu dana obećao šta će uraditi s Messijevom fotografijom i to je stvarno ispunio

Davies ne zaboravlja taj trenutak

Prije godinu dana obećao šta će uraditi s Messijevom fotografijom i to je stvarno ispunio

E. Čaušević

Bayern je prije godinu dana dominantno došao do titule Lige prvaka.

Bavarci su tu sezonu u svakoj utakmici Lige prvaka uspjeli da ostvare pobjedu što je bilo zaista nevjerovatno, te su na kraju zasluženo došli to titule prvaka Evrope.

Međutim, sigurno da se iz te sezone najviše pamti okršaj Bayerna i Barcelone u četvrtfinalu kada je njemački klub deklasirao Katalonce.

Bayern je u ovom meču slavio sa nestvarnih 8:2 i potukao je Barcelonu do koljena nakon čega je počelo rasulo u katalonskom klubu.

Meč između ovih klubova obilježio je Alphonso Davies koji je odigrao odličnu utakmicu. Kanađanin je jednostavno "letio po terenu", te je zadavao velike glavobolje Nelsonu Semedu.

Davis je bio odličan i u defanzivi jer je odigrao odličnu odbranu protiv Lionela Messija. Nakon ove utakmice izjavio je da mu se san ispunio jer je uspio upoznati Messija koji je njegov idol.

U jednom duelu Messi je faulirao igrača Bayerna, a zatim mu je prišao i pružio ruku kako bi lakše ustao što je Daviesa posebno oduševilo.

"Leo Messi me faulirao i onda mi je pomogao da ustanem. Ta slika će ostati zauvijek sa mnom, uramit ću je", rekao je Davies nakon utakmice protiv Barcelone i ispunio je svoje obećanje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naime, on je prije nekoliko dana objavio video na društvenim mrežama, a u pozadini su mnogi zapazili fotografiju o kojoj je Davies pričao i zaista ju je uramio i stavio na zid u svojoj kući.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i tekst "DAVIES 19 2089"

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi