Barcelona se pojačava iz Napolija
FOTO - EPA

Insigne na meti španskog kluba

Barcelona se pojačava iz Napolija

A. Beganović

Sjajni italijanski reprezentativac Lorenzo Insigne mogao bi ovog ljeta napustiti redove Napolija.

Prema pisanju španskih medija čelni ljudi Barcelone u potrazi su za pojačanjima, a na vrhu njihove liste želja nalazi se i Insigne.

U narednom periodu Barcelona će pokušati prodati nekoliko prvotimaca iz prošle sezone, a odmah nakon toga krenut će u "borbu" za pojačanjima.

Službena ponuda na adresu Napolija još uvijek nije stigla jer se čeka prodaja igrača, a mnogo toga će zavisiti i od cijene koju Napoli postavi za svog ponajboljeg igrača.

Insigne i na Evropskom prvenstvu pruža sjajne partije, a kako javljaju inostrani mediji trenutno ga špekulacije vezane za transfer ne uznemiravaju, odnosno usredotočen je na EP i tek nakon kraja smotre najboljih selekcija Starog kontinenta bavit će se svojom fudbalskom budućnosti.

U prošloj sezoni za Napoli je u Seriji A odigrao je 35 utakmica, postigao je 19 pogodaka kojima je dodao i sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim za Napoli ovaj sjajni igrač igao je još za Cavese, Foggiju i Pescaru i to kao posuđen igrač, a prošao je i sve omladinske italijanske selekcije i danas je neizostavan član seniorskog tima kojeg s klupe predvodi Roberto Mancini.

Ugovor sa Napolijem vrijedi mu do ljeta naredne godine, pa zbog toga u Barceloni se nadaju da će ga "dobiti" po cijenu znatno nižoj od one koliko zaista vrijedi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi