Firpo napušta Katalonce

Odbio Milan i izabrao Leeds: Barcelona prodala još jednog fudbalera

Endin Čaušević

Junior Firpo će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Ovaj 24-godišnji defanzivac u katalonski klub stigao je prije dvije godine iz Betisa, ali nije se uspio nametnuti da dobije neku ozbiljniju minutažu.

Firpo je prethodne dvije sezone većinom ulazio s klupe, te se nije ni približno naigrao kako je očekivao kada je stigao u Barcelonu.

On igra na poziciji lijevog beka koju je zacementirao Jordi Alba, a očito je da Firpo više nema strpljenja da čeka priliku.

Španski mediji objavili su da je Firpo odlučio da napusti Barcelonu i da će karijeru nastaviti u engleskom Premiershipu.

Fabrizio Romano je na Twitteru potvrdio da je Firpo na korak od odlaska u Leeds United, te da se sada čeka samo zvanična potvrda ovog transfera. Ovaj 24-godišnjak će u narednim danima potpisati ugovor nakon čega će sve biti ozvaničeno.

Firpo se u prethodnom periodu povezivao i s prelaskom u Milan, ali je na kraju odlučio da prihvati ponudu Leedsa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona će od ovog transfera zaraditi 15 miliona eura plus dodatni bonusi. Očekuje se da će Firpo potpisati ugovor na četiri godine s Leedsom.

Firpo je ponukao u Betisu iz kojeg je na ljeto 2019. godine prešao u Barcelonu za 18 miliona eura. U protekloj sezoni odigrao je svega 18 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio postići jedan gol i upisati jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.