Ugovor mu ističe za tri dana, a svi šute: Lionel Messi je donio odluku

Ostaje u Barceloni

Ugovor mu ističe za tri dana, a svi šute: Lionel Messi je donio odluku

E. Čaušević

Lionel Messi nalazi se s reprezentacijom Argentine na Copa Americi, ali svi se pitaju šta se dešava s njegovim statusom u Barceloni.

Messi je prije godinu dana šokirao navijače Barcelone kada je zatražio raskid ugovora s ovim klubom jer nije bio zadovoljan načinom na koji Josep Bartomeu upravlja ovim timom.

No, tada je Bartomeu odbio da raskine Messijev ugovor zbog čega je Argentinac ostao u klubu. Ubrzo nakon toga Bartomeu je otišao, a na predsjedničko mjesto Barcelone vratio se Joan Laporta.

To je obradovalo navijače jer je Laporta u prvom mandatu s dosta uspjeha vodio Barcelonu. Također, postalo je jasno da je mnogo lakše očekivati da će Messi ostati u klubu i nakon minule sezone.

Naime, Messijev trenutni ugovor s Barcelonom ističe na kraju ovog mjeseca, ali još uvijek nikome nije jasno zašto se niko iz katalonskog kluba ne oglašava na tu temu.

No, navijači Barcelone malo su odahnuli nakon što je novinar Fabrizio Romano objavio danas na Twitteru da su Barcelona i Messi dogovorili produženje ugovora, te da će on ostati u klubu.

Oglasi

Navodno, Messi je pristao na uslove koje mu je ponudila Barcelona i očekuje se da naredne sedmice zvanično bude potvrđen njegov ostanak u Barceloni.

Očekuje se da će Messi potpisati ugovor na dvije godine, te da će nakon toga napustiti klub kako bi se okušao u američkom MLS-u.

Romano je objavio da klub i Messi još pregovaraju oko nekih finalnih detalja, ali da je jasno da će Argentinac i dalje nositi dres katalonskog kluba. Messi je u Barcu stigao još kao dijete 2000. godine, a za prvi tim debitovao je 2004. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ne treba trošiti riječi kakav trag je Messi ostavio u Barceloni s kojom je osvojio sve što je mogao i postao jedan od najboljih igrača svih vremena.

Messi je u dresu Barcelone odigrao 778 utakmica, te je zabio nevjerovatnih 672 golova i dodao još 305 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Jesi zanimljiv da te neko placa a vec si trop.. pemzija
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi