Hoće li i Pjanić postati dio "dream teama" koji je u procesu stvaranja?

Već su stigla neka zvučna imena

Hoće li i Pjanić postati dio "dream teama" koji je u procesu stvaranja?

A. Čaušević

Miralem Pjanić je mnogo više odlasku nego ostanku u Barceloni, barem se takav dojam stiče nakon pisanja medija u Španiji. 

Ostanak Ronalda Koemana koji uopšte "ne miriše" Pjanića je jedan od glavnih razloga zašto se učestalo špekuliše o odlasku iskusnog veznjaka s Nou Campa i to nakon samo jedne sezone.

Proteklih sedmica se učestalo spominjalo o povratku u Juventus, a vijesti iz Francuske govore da je posljednjih dana ozbiljan interes počeo da pokazuje i PSG.

PSG je u procesu stvaranja pravo "dream teama", a sportski direktor Leonardo i trener Mauriczio Pochettino žele još snažniji vezni red.

Na Park prinčeva je već besplatno stigao Gerginio Wijnaldum koji se priključio Marcu Verrattiju, Leandru Paredesu, ali u PSG-u s tim nisu zadovoljni pa žele još jedno zvučno pojačanje.

Pjanić se i u prošlosti dovodio u vezu s potpisom za slavni klub iz francuske prijestolnice, interes postoji odavno, pa ćemo vidjeti da li je ovo ljeto pravi vrijeme za potpis.

Inače, za PSG je već potpisao sjajni golman Gianluigi Donnarumma, blizu potpisa je i Sergio Ramos, navodno je završen i transfer Achrafa Hakimija za 70 miliona eura.

Pochettino već na raspolaganju ima neke vrhunske fudblere kao što su Marquinhos Angel Di Marija, Neymar i Kylian Mbappe, ukoliko se realizuju neki dolasci nema sumnje da će PSG biti među glavnim kandidatima da sljedeće sezone osvoji svaki mogući trofej.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjećanja radi, Pjanić je u prvoj sezoni kao igrač Barcelone upisao svega 30 nastupa, a interesantno nije upisao ni asistenciju ni postigao gol.

Već nekoliko sedmica uživa na odmoru. Nakon Azurne obale jedno vrijeme je bio i u Bosni i Hercegovini, prema objavama na Instagramu trenutno je na Ibizi, a pripreme za novu sezonu će početi sredinom jula.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vela82
Ja suplje i Boze, jestel vi normalni, da lik igra u PSG u timu koji igraju igraci znaci Boze, ako ode, bice zagrijac klupe veci nego sto je u Barsi bio
6 1
Mele
Tu je jos gore, kod Verattija, i Paradesa, jos ovaj jaki holandjanin, Neymar, De Maria, Draxler, svi igraju po citavom terenu, mjesta za Pjanketa tu nema, realno.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti