Iskusni desni bek

Dušan Hodžić na meti dva kluba iz Premijer lige · Saznajemo

Admin Čaušević

Vrlo je izvjesno da će Dušan Hodžić i dalje nastupati u Premijer ligi BiH nakon što je na kraju sezone napustio Sarajevo. 

Hodžić je provjereno ime sa premijerligaških terena sa preko 170 nastupa u elitnom rangu bh. fudbala i to sa nekoliko različitih klubova.

Ovog 27-godišnjeg bočnog fudbalera i sada na radaru imaju dva kluba. Kako SportSport.ba saznaje u pitanju su Borac i Rudar Prijedor.

Borac je u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka te će i u novoj sezoni imati visoke ambicije, dok se Rudar Prijedor vratio u Premijer ligu te traži pozdane i iskusne fudbalere za svoj tim.

Inače, Hodžić s najduže se zadržao u Sarajevu čiji je član bio od 2016. godine s tim da je jednu polusezonu proveo na posudbi u Čeliku.

Hodžić spada u grupu trofejnijih igrača u Premijer ligi pošto ima dvije titule prvaka i dva Kupa BiH sa Sarajevom, dok je i sa Radnikom iz Bijeljine osvojio najmasovnije takmičenje u našoj zemlji.

Nakon što je napustio Bordo tim Hodžić je na emotivan način oprostio od trojfenog kluba s Koševa putem Instagrama.

"Oproštaj od FK Sarajevo u kojem sam proveo pet nevjerovatnih godina, na ovaj način mi je jedan od najtežih momenata u karijeri", rečenica je kojom je Hodžić započeo oproštaj od Sarajeva u objavi na Instagramu.

"Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za Bordo dres, a nezaboravni momenti sa naših Evropskih takmičenja i podizanje svih titula ostat će mi omiljene uspomene u životu."

"Zahvalan sam svim ljudima iz kluba, što su mi pružili priliku da budem i ja dio Bordo priče, trenerima na predanom radu, saigračima koji nisu samo sjajni fudbaleri, nego i sjajni prijatelji."

"Zahvalan sam i navijačima koji su svaku utakmicu bili tu za nas, i koji nikada nisu prestali vjerovati da možemo svi zajedno napraviti zavidne rezultate."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svojim prijateljima i saigračima želim sreću u narednim izazovima, jer sam uvjeren da imamo i dalje sjajnu ekipu koja će da pravi još mnogo historijskih uspjeha."

"Drago mi je što sam bio dio ovakve fudbalske historije i veličine kao što je FK Sarajevo", završio je on.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.