Pogled na rivale bh. predstavnika: Broje se pojačanja, hvata zalet, a rješavaju i određeni problemi

Utakmice sljedeće sedmice

Pogled na rivale bh. predstavnika: Broje se pojačanja, hvata zalet, a rješavaju i određeni problemi

A. Čaušević

Manje od sedam dana je ostalo do prvih evropskih nastupa za četiri bh. kluba: Borac u Ligi prvaka, te Velež, Široki Brijeg i Sarajevo u Konferencijskoj ligi. 

Prvi na teren će Borac koji će u utorak, 6. jula gostovati Cluja koji je svakako najozbiljniji evropskih rival kada su u pitanju bh. predstavnici.

Cluj je novu sezonu shvatio maksimalno ozbiljno pa su tako do sada doveli čak šest pojačanja od kojih je bh. javnosti najpoznatiji bivši štoper Zrinjskog i Željezničara, Daniel Graovac.

Još su stigli Michael Pereira, Syam Ben Youssef, Paulo Vinicius, Luis Aurelio i William Soares, a u narednim danima bi trebao potpisati sjajni Stephane Badji koji stiže iz Ludogoretsa.

Prvak Rumunije je do sada odigrao nekoliko mečeva, a posljednju provjeru je imao u ponedjeljak kada je protiv Ujpesta remizirao 1:1 na pripremama u Austriji.

Sarajevo će u Konferencijskoj ligi igrati protiv Milsamija, ekipe koja je u prošloj sezoni bila treća u prvenstvu Moldavije i interesantno da je od svih ekipa koristila najmanje igrača.

Oglasi

Milsami se za duele sa Sarajevom priprema u Kampu reprezentacije svoje zemlje, do sada je odigrano nekoliko mečeva, posljednji minulog vikenda kada je protiv Zimbrua bilo 1:1. Strijelac za Crvene orlove bio je Artiom Pintus.

I Coleraine je uveliko počeo s pripremama za duel s Veležom. Ekipa iz Sjeverne Irske za sada nije mijenjala previše igrači kadar. Minulog vikenda su igrali prijateljski meč protiv Glenatoran i izgubili su s minimalnih 1:0.

Protivnik Širokog Brijega, Vllzanija je dogovorila pojačanje iz Gane. Riječ je o napadaču Ngisaha Bismarku, ali je upitno hoće li imati pravo nastupa protiv kluba iz Hercegovine zbog administrativnih problema oko pasoša.

Ono što je sigurno je da će se revanš meč 15. jula na stadionu Loro Borici u Skadru igrati s ograničenim kapacitetom, pa će na tribinama biti prisutno nešto manje od 5.000 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ekipa koju s klupe vodi Tomislav Brdarić je minulog vikenda odigrala prijateljski meč protiv Novog Pazara. Završeno je 2:2, a dvostruki strijelac za albanski tim je bio Coba, pa će se na njega morati odrediti dodatna pažnja.

Sarajevo, Široki Brijeg i Velež svoje prve mečeve igraju u četvrtak, 8. jula. Dok su revanš susreti na programu sedam dana kasnije. Dva bh. predstavnika iz Hercegovine će u revanšima biti gosti, dok će Sarajlije Moldavce dočekati na popularnom Koševu. U novoj sezoni neće važiti pravilo gola u gostima. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Random123
I ako prodju vlazniju mazniju i ostale evropske velikane, padaju na sljedecoj prepreci i onda mi opet pricamo bice bolje sljedece sezone, sav jad, tuga, cemer i nemoc naseg fudbala se najbolje vidi u ovim prektolima
4 0
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Ma mi smo goli racKu,nikad mi evrope necemo vidjet
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi