Maksimović: Mi smo Borac, mi smo šampioni, nema improvizacije!

Nije se igralo protiv Olimpije

Maksimović: Mi smo Borac, mi smo šampioni, nema improvizacije!

A. Čaušević

Prijateljski meč između Olimpije i Borca planiran u Kranju nije odigran. 

Ekipa iz Ljubljane je u Kranj stigla s juniorskom ekipom što nije bilo po dogovoru, u Borcu su ostali zatečeni zbog toga i na kraju nije nije ni bilo utakmice.

Trener Marko Maksimović je nakon odgođene utakmice odlučio da odradi trening sa svojim izabranicima. Otkrio je i zašto se nije igralo protiv juniora Olimpije.

"Mi smo Borac, šampioni smo i nema mjesta za improvizaciju. Nismo htjeli igrati meč protiv juniora jer bi postojala velika opasnost od povrede", rekao je Maksimović.

"Znam da Borac i Olimpija imaju dobre odnose i vjerujem da je riječ o nesporazumu. Ja sam ovim htio da zaštitim igrače, svoj stručni štab i Borac", kazao je mladi trener.

Oglasi

Borcu je meč protiv Olimpije trebao poslužiti kao generalna proba pred dvomeč s Clujom u prvom meču pretkola Lige prvaka.

Ostaje da se vidi da li će bh. prvak u narednim danima uspjeti pronaći dovoljno kvalitetnog rivala za generalku uoči dvomeča sa šampionom Rumunije.

Inače, za dijeljene pravde u prvom duelu Borca i Cluja će biti nizozemski sudija Jochem Kamphuis (35). Bio je delegiran kao VAR sudija na finalu Evropske lige između Seville i Intera.

Njemu će asistirati Mario Diks i Rogier Honig, a četvrti sudija bit će Joey Kooij.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o relativno nepoznatom sudiji sa ne baš velikim internacionalnim iskustvom, ali za nadati se da ipak neće biti u prvom planu na stadionu Constantin Radulescu.

Revanš susret između Boraca i Cluja igrat će se na Gradskom stadionu u Banja Luci, u utorak 13. jula. Banjalučani su do sada u Sloveniji odigrali jedan susret, pobijedili su Muru s 1:0 golom Stojana Vranješa.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chico
Vi ste Vicina prčija, vi ste nastimani sampioni, vi postojite dok je Vico u savezu.
39 3
Ajax11
Ovi ce nestati za 4 godine isto kao sto je nestao Modric Maxima kada je otišao Milan Jelic
26 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi