Dončić ubacio 13 poena

Slovenija borbu za Olimpijske igre počela sa pobjedom od 50 razlike

Edmir Škorić

Košarkaška reprezentacija Slovenije slavila je protiv Angole sa 118:68 na startu kvalifikacija za Olimpijske igre.

Evropski prvak iz 2017. godine bio je veliki favorit i ni u jednom trenutku nije bila upitna pobjeda Luke Dončića i saigrača.

U ovoj grupi igra još Poljska, koja je prethodno pobijedila Angolu i tako afričku selekciju izbacila iz trke za Olimpijske igre.

Poljska i Slovenija igraće u polufinale kvalifikacionog turnira koji se igra u Litvaniji, a u poslednjem kolu će međusobnim duelom odlučiti ko će biti prvi u grupi B u Kaunasu.

Što se tiče današnje pobjede, Zoran Dragić je bio najefikasniji sa 16 poena, Čančar i Dončić su ubacili po 13, a Rupnik i Toby dodali su po 10 poena. Moeira je sa 15 poena bio najefikasniji u dresu Angole.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.