Slovenija se plasirala na Eurobasket
Slovenci su se pobjedama nad Ukrajinom i Austrijom plasirali na EP (Foto: FIBA)

Danas sigurni protiv Austrije

Slovenija se plasirala na Eurobasket

Reprezentacija Slovenije danas je u Ljubljani bez većih problema savladala selekciju Austrije sa 77:64 i plasirala se na Europsko prvenstvo. 

Nakon što su prije dva dana također bez problema savladali Ukrajinu, danas su se Slovenci također lako obračunali s nedoraslom reprezentacijom Austrije.

Priča je u ovom susretu bila riješena već nakon prvog poluvremena kada je na kontu Slovenaca bilo 25 koševa viška u odnosu na svog rivala. Nakon što su aktualni europski prvaci propustili učešće na Mundobasketu, slijedeće veliko natjecanje vjerojatno neće. Respektabilni sastav Slovenaca koji su kao domaćini izveli na ovom prozoru danas je predvodio Jaka Blažič sa 16 poena dok je 14 dodao Gregor Horvat, dok su solidni bili Mahkovič s 10 i Murić s 9 poena. 

Austrijance koji su u 2. poluvremenu uspjeli ublažiti poraz predvodio je Bogić Vujošević s 22 poena dok je Murati dodao 17. Rašid Mahalbašić postigao je 11 koševa. 

Top Komentari

BiHScout
Murati najjaci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije