Trifunović smijenjen, Itoudis i službeno novi izbornik Slovenije?

Smjena na kormilu reprezentacije

Trifunović smijenjen, Itoudis i službeno novi izbornik Slovenije?

Košarkaška reprezentacija Slovenije u kvalifikacije za predsojeći Eurobasket ušla je s neplaniranim porazom od Mađarske. 

U drugom susretu su teškom mukom savladali potpune autsjadere, selekciju Austrije. 

Neplanirani poraz od Mađara i neuvjerljiva igra reprezentacije na koncu su posla koštale Radu Trifunovića koji se nije predugo zadržao na klupi aktualnih europskih prvaka. 

Već neko vrijeme govorka se da će klupu Slovenije preuzeti sjajni grčki trener Dimitris Itoudis koji trenutno vodi aktualnog klupskog prvaka Europe moskovski CSKA. Potvrdio je to i predsjednik Košarkaškog Saveza Slovenije Matej Erjavec u izjavi za tamošnje medije. 

Erjavec je kazao kako su pregovori u dobroj fazi i kako je Dimitris Itoudis iznimno počastvovan interesom zemlje europskog prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije