Igra fantastičnu sezonu

Jonquel Jones će igrati WNBA All-Star utakmicu

Edmir Škorić

Novo veliko priznanje za Damu s Bahama.

Po treći put u karijeri, Jonquel Jones će igrati na WNBA All-Star utakmici.

Reprezentativka BiH našla se među košarkašicama koje su skupile najviše glasova navijača, medija i struke. Na spektaklu u Las Vegasu 14. jula igrat će za svojevrsnu selekciju svijeta, protiv najboljih igračica SAD.

Uvrštavanje naše Zmajice u All-Star tim potpuno je očekivano s obzirom da igra sezonu karijere. Trenutno je prvi skakač WNBA lige (prosječno 10,9 skokova) i treći strijelac (21,7 poena).

Jonquel Jones iza sebe ima i fenomenalan nastup na proteklom Eurobasketu, gdje je izabrana u idealnu petorku.

U utakmici četvrtine finala Eurobasketa protiv Francuske Jones je imala čak 24 skoka, a to je ujedno bio rekord evropskih prvenstava.

Na njenim krilima Zmajice su osvojile peto mjesto na Eurobasketu i igrat će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo na jesen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.