Jonquel Jones najbolji strijelac Eurobasketa,  MVP nagrada odlazi u Srbiju
FOTO: FIBA

Naša košarkašica i u petorci turnira

Jonquel Jones najbolji strijelac Eurobasketa, MVP nagrada odlazi u Srbiju

H. Zilić

Završeno je Evropsko prvenstvo za košarkašice, a titulu najbolje ekipe na Starom kontinentu ponijela je selekcija Srbije.

Srbija je u finalu savladala Francusku rezultatom 54:63.

Sjajan Eurobasket odigrala je i reprezentacija Bosne i Hercegovine, a naše djevojke su na kraju zauzele peto mjesto i osigurale plasman u kvlaifikacije za SP.

Na kraju i naša država ima razloga za slavlje.

Bh. reprezentativka Jonquel Jones i zvanično je najbolji strijelac Eurobasketa! Jones je na šest utakmica zabila ukupno 146 poena što je 24.3 po utakmici.

Na drugom mjesto završila je Emma Meesseman iz Belgije sa prosjekom 20.7 odnosno 124 poena na šest mečeva. Treće mjesto zauzela je Ivana Dojkić iz Hrvatske koja je na četiri meča ubacila 81 poena i imala prosjek od 20.3 poena po meču.

Ovome dodajmo da je Nikolina Babić 13. strijelac prvenstva sa 13.8 poena po meču.

Jonquel Jones se našla u idelanoj petorci prvenstva, ali nije dobila MVP nagradu, koja je pripala reprezentativki Srbije Sonji Vasić.

Top Komentari

Mackintosh
Zasluzeno Vasic. Jones odlicna, ali za MVP treba malo vise timske igre i malo vise povuc suigracice, malo vise dodavat loptu. Vasicka je razbila Francuskinje, Jones ispala od njih. Mnogi su haman zaboravili da je kosarka timska igra i da pobjedjuje onaj koji ima i individualni ucinak i timski rezultat. Crnkinja je bila odlicna, ali timski tek peta
2 23
Mowzilla
Nema veze, za nas si MVP ⚜️
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi