Za Jones nema odmora: Tek se vratila s Eurobasketa, pa razbila svoje protivnice u WNBA

Vodila svoj tim do pobjede

Za Jones nema odmora: Tek se vratila s Eurobasketa, pa razbila svoje protivnice u WNBA

E. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine blistala je na minulom Eurobasketu.

Zmajice su igrale fantastično i uspjele da završe na kraju na petom mjestu i izbore plasman na kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo.

Bh. košarkašice su svojim igrama oduševile navijače naše zemlje i pokazale su da se radi o odličnoj ekipi.

Prva zvijezda u našoj selekciji je bez dileme Jonquel Jones koja se našla u najboljoj petorci Eurobasketa, a mnogi vjeruju da je zaslužila i MVP nagradu zbog svojih "monstruoznih" partija.

Jones je na kraju bila i najbolji strijelac Eurobasketa jer je na šest mečeva upisala ukupno 146 poena, odnosno 24.3 poena po utakmici.

Nakon završetka Eurobasketa naš tim se vratio u BiH gdje će naše košarkašice na zasluženi odmor, ali za Jones nema pauze. Ona se vratila u SAD i odmah se priključila svom klubu.

Jones je sinoć vodila svoj Connecticut Sun do pobjede protiv Washington Mysticsa (90:71) u WNBA ligi. Bh. reprezentativka upisala je double-double učinak sa 23 poena, 16 skokova i četiri asistencije.

Na parketu je provela svega 27 minuta, ali je itekako pokazala još jednom o kakvoj košarkašici se radi. Trenutno je Connecticut treći u ukupnom poretku WNBA lige sa omjerom 11-5, prvi je Seattle sa 12-4.

[streamable]https://streamable.com/ke8xhs[/streamable]

Top Komentari

dinass
Vidite kurcevi jedni fudbalerski kako je zena jaka i nista joj ne smeta a vi se samo nesto zalite i kukate.Igra u 2 prvenstva a u medjuvremenu je igrala Evropsko prvenstvo,vidi Begovicu koji prestojis pola utakmice sta je herojstvo,vidite istali koji putuju avionom 3 sata pa kukaju.Zena je u mjesec igrala na 3 kontinenta sramote jedne muske,nadobudne,umazene
9 0
Sadko
Ova djevojka je razotkrila sve nedostatke naseg mentaliteta kao stranac, pokazala kako je sve moguce ako imas zelju.Neka je na sramotu nasim pojedinim nazovi zvjezdama
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi