Kemal Mujarić na probnom radu

Novo ime na treningu FK Željezničar · Saznajemo

Midhat Šljivak

Još jedno novo ime pojavilo se jutros na treningu FK Željezničar.

Kako saznaje SportSport.ba sa ostatkom ekipe trenirao je 21-godišnji napadač Kemal Mujarić, koji će pokušati da se izbori za ugovor u redovima tima sa Grbavice.

On će u narednom periodu boraviti na probnom radu, a trener Plavih Tomislav Ivković je donijeti odluku o njegovom eventualnom angažmanu.

Mujarić nije nepoznato lice na terenima Grbavice. Ovaj 21-godišnjak je nastupao za omladinske selekcije kluba u periodu od 2015. do 2018. godine.

Tada se odlučio na odlazak u Hrvatsku gdje je bio član Dugopolja, a zatim je imao kratku epizodu u turskoj Adani, gdje je nastupao za mladu selekciju ovog kluba.

U ljeto 2019. godine se vratio u Bosnu i Hercegovinu. Nastupao je za Mladost iz Doboj Kaknja, a od januara ove godine postao je novi član Budućnosti iz Banovića.

U ovom klubu Mujarić je zapravo i napravio prve fudbalske korake, a dres prvog tima Budućnosti nosio je 14 puta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrao je mladi fudbaler dosta dobro u protekloj polusezoni, pa je u 14 odigranih utakmica zabio pet pogodaka i upisao je dvije asistencije.

Željezničar je pretpio brojne promjene u igračkom kadru. Očekuje se da će ih biti još, a treba istaći da tim sa Grbavice novu sezonu otvara utakmicom protiv aktuelnog prvaka Borca na Grbavici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.