Stigao u Rim

Dočekan kao kralj: Mourinho ostao u čudu kada je izašao pred navijače Rome u Trigoriji

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho stigao je danas u Rim.

Mourinho će od nove sezone voditi ekipu Rome gdje ga sigurno očekuje veliki izazov. On u Romu stiže nakon što klub nije odlučio da produži ugovor s Paulom Fonsecom.

Očekivalo se da će Fonseca produžiti ugovor na još dvije sezone, ali nakon veoma lošeg završetka sezone čelnici kluba odlučili su da se povuku iz pregovora i poručili su Portugalcu da neće ostati.

Ubrzo nakon toga klub s Olimpica je objavio da će Mourinho biti novi trener ovog kluba, te da je pristao da potpiše ugovor s Romom.

Igrači Rome uskoro počinju pripreme za novu sezonu, a Mourinho je danas doputovao u Rim kako bi se što bolje pripremio za ono što slijedi.

Mourinho je danas sletio na aerodrom u Rimu gdje ga je dočekala velika grupa navijača Rome koji su itekeko uzbuđeni što će Posebni biti trener njihovog kluba od nove sezone.

Ni sam Mourinho nije očekivao takav doček, a kada je izašao u Trening centru u Trigoriji da pozdravi navijače ostao je u čudu nakon huka tifoza Rome koji su skandirali u glas "Ole, ole, ole Jose, Jose".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho odavno nije dočekan u nekom klubu kao danas u Romi što mu je sigurno otvorilo oči na način šta se od njega očekuje u rimskom klubu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.