Di Marzio otkrio koji klub "svim silama" pokušava dovesti Džeku
FOTO - EPA

Gdje će Dijamant nastaviti karijeru?

Di Marzio otkrio koji klub "svim silama" pokušava dovesti Džeku

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko nalazi se na meti turskog prvaka Bešiktaša.

Još uvijek je nepoznata igračka sudbina bosanskohercegovačkog Dijamanta. Iako ima važeći ugovor sa Romom do ljeta 2022. godine nije sigurno da će i u narednoj sezoni nositi dres ovog kluba.

Mnogo je informacija koje stižu iz Italije. Povezuje se Džeko sa brojnim klubovima, no još uvijek nema zvanične ponude upućene na adresu Rome.

Danas dolazi još jedna informacija iz Rima koju donosi ugledni novinar i čovjek koji ima najbolje informacije po pitanju transfera. Di Marzio tvrdi da je turski prvak Bešiktaš ozbiljno zainteresiran za uslugama bosanskohercegovačkog napadača.

U proteklim danima pojavila se informacija i da je Fenerbahče zainteresiran za uslugama Dijamanta te da je njegov zastupnik za Tursku, Mirsad Turkcan, obavio razgovore sa čelnicima pomenutog kluba, Međutim, Turkcan je demantirao takve navode.

"Nismo imali sastanak sa Alijem Kocom ili bilo kojim dužnosnikom Fenerbahčea vezanim za Džeku. Osjetio sam potrebu da ovo kažem", poručio je Turkcan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Džeko je u Romu stigao 2016. godine iz Manchester Cityja, Karijeru je počeo u Željezničaru, a nastupao je još za Teplice, Usti nad Labem i Wolfsburg.

U prošloj sezoni je u svim takmičenjima za Romu odigrao 38 utakmica i pritom je postigao 13 pogodaka kojima je dodao i pet asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Zar po vama jučer nije bio u Juventusu, gdje li će te ga sutra utrpat
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi