Foto - EPA

Kapiten Belgije iskren

Vertonghen ne želi čestitati Italijanima: Iznervirali su me valjanjem po terenu

Midhat Šljivak

Kapiten reprezentacije Belgije Jan Vertonghen razočaran je nakon ispadanja u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Crveni đavoli su na Allianz Areni poraženi od selekcije Italije sa 2:1, a Vertonghen tvrdi da je ovaj poraz baš bolan.

"Tužan sam. Ovaj poraz itekako boli i propustili smo šansu da uzmemo titulu, baš kao i na prethodnim turnirima", rekao je Jan Vertonghen i nastavio je:

"Kada budete analizirali meč, vidjet ćete da smo prelako primili golove, kao i da smo propustili naše šanse. Ispali smo i to je to."

Italijanima nije želio odati previše priznanja za trijumf u ovom meču.

"Ne želim im odajem priznanje. Iznervirali su me na kraju utakmice sa svojim ponašanjem i krađom vremene. Ipak, ne želim ni da imam bilo kakve izgovore. Primili smo golove iz grešaka, promašili smo i šanse. Boli", rekao je Vertonghen.

Iskusnom 34-godišnjem defanzivcu jučerašnji meč bio je ukupno 130. u nacionalnom timu čiji je član još od 2007. godine.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Posljednju šansu za trofej u dresu reprezentacije Vertonghen će vjerovatno imati naredne godine na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Belgija će i tu sasvim sigurno imati na raspolaganju zaista odličan tim, a vidjet ćemo hoće li konačno napraviti iskorak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.