Džaba sve, ali Italijani se nikad neće promijeniti

Mrlja na sjajnu igru

Džaba sve, ali Italijani se nikad neće promijeniti

A. Čaušević

Italijani su oduvijek bili poznati kao prznice na terenu, ne vrebaju od kontakta, simulacije ili gubljenja vremena s namjerom da dođu do pobjede.

Italija igra zaista fenomenalan Euro i generalni dojam je da su izabranici Roberta Mancinija pokazali najviše u dosadašnjoj fazi takmičenja.

Azzurri su svoj najbolji meč odigrali protiv najtežeg protivnika. Sa 2:1 pobijeđeni su Belgijanci uz zaista odličnu igru u svim dijelovima terena.

Međutim, Italijani ne bi bili Italijani da nisu pokušali ono po čemu su prepoznatljivi. Ovaj put glavni akter je bio Ciro Immobile.

Naime, kod vodećeg gola Immobile je pao u kaznenom prostoru kao pokošen, valjao se nekoliko momenata, skrenuo je i pažnju Belgijanaca koji su ga tjerali da ustane...

I dok se to sve dešavalo, neopreznost odbrane Belgije je iskoristio Nicolo Barella koji je došao do lopte te snažnim i preciznim udarcem matirao Thibauta Courtoisa.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Naravno, Immobile je brže bolje ustao i proslavio gol s ostatkom ekipe kao da mu se nije ništa ni desilo. Situaciju pogledajte ovdje.

Inače, Italijane u polufinalu čeka novi težak izazov i duel sa Špancima koji su protiv Švicarske igrali novi produžetak, a dalje su prošli zahvaljujući boljem izvođenju penala.

Promo

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Svi bi oni meni crveni dobili nakon prvog simuliranja. Daj boze generacije Gattusa sedorfa da mu koju šamarcinu opale radi valjanja
6 1
Mig_Mig
Jel ovo doktor Causevic pisao??? Hahaha. Izmisljena glupost subotom ujutro, nigdje ni rijeci o poeziji igre Italijana.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi